Restaurant Day w Supraślu oprócz niezapomnianych wrażeń, pieknej pogody i mnóstwa smaków zostawił po sobie jeszcze jeden maleńki ślad. To podczas supraskiego piknikowania spróbowałam przepysznego smoothie z Eko Quchni
Przepis jak na banana-pepper przystało: prosty, lekki i przyjemny ;-)
Nie komplikujemy niepotrzebnie życia, bo i tak wydaje się byc nazbyt skomplikowane ;-)
Zauważyłam, że w sieci jest mnóstwo wariacji na temat szpinakowego smoothie, niektórzy dodają ananasy, jeszcze inni pomarańcze, ja jednak pozostanę przy wersjii pierwotnej ;-)
Składniki:
(2 porcje)
-dwie garśi szpinaku
-dwa banany
-dwa jabłka
-1,5 szklanki wody
Sposób przygotowania:
Liście szpinaku płuczę pod bieżącą, zimną wodę, ścinam końcówki łodyżek. Obrane jabłko przecieram na grubej tarce, banana kroje w plasterki. Wszystkie składniki miksuję blenderem dodając wodę.
Nie ma nic lepszego niż pozywny zielony smoothie na dobry początek dnia :)
Agnieszka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz